Apparaten linken

'WhatsApp werkt binnenkort op meer soorten apparaten'

27 juli 2020 09:47
Archieffoto. Beeld © ANP

Het zou binnenkort mogelijk worden om WhatsApp op meerdere typen apparaten te gebruiken dan nu het geval is.

Dat blijkt uit een nieuwe testversie van de app die de site WABetaInfo heeft ingezien.

WhatsApp heeft al langer een scherm waar je de webversie op een computer mee kunt koppelen. Deze optie voor WhatsApp Web zou zijn vervangen door een nieuwe pagina genaamd 'Linked Devices'.

Op het nieuwe scherm staat beschreven hoe je bijvoorbeeld een browser, computer of Facebook Portal kunt koppelen. Die laatste is het videochatscherm dat Facebook eerder in de Verenigde Staten introduceerde.

Met de aanpassing bereidt WhatsApp zich voor op een flexibeler systeem om andere apparaten te koppen. Dit moet ervoor zorgen dat je met het WhatsApp-profiel op een telefoon op meer dan alleen de desktop-app kunt inloggen, maar ook op andere slimme apparaten.

WhatsApp voor tablets

Omdat de tekst op het scherm vrij algemeen is, zou WhatsApp in de toekomst ook andere apparaten koppelbaar kunnen maken. Dit zou bijvoorbeeld een app voor tablets mogelijk maken, waar net als bij WhatsApp Web op kan worden ingelogd.

Het zal vermoedelijk nog wel even duren tot we dergelijke functionaliteit zullen zien. De aangepaste tekst bevindt zich op het moment nog in de proefversie van de app, waarvan de veranderingen pas later in de definitieve app zullen opduiken. Daarna is het nog afwachten wanneer WhatsApp ook daadwerkelijk meer koppelbare apps voor andere platformen zal uitbrengen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van