Fitbit

'EU wil grote concessies Google voor overname Fitbit'

23 juli 2020 19:50 Aangepast: 23 juli 2020 20:55

De Europese Commissie verlangt forse concessies van Google in ruil voor goedkeuring voor de overname van Fitbit, de fabrikant van smartwatches en fitnesstrackers.

Google zou onder meer moeten beloven dat de gezondheidsdata van Fitbit niet worden gebruikt om de zoekgegevens van Google mee te verbeteren. Dat meldt de Financial Times op basis van ingewijden. Ook zouden andere partijen over bepaalde data moeten kunnen beschikken.

De Europese Commissie en de zoekgigant zouden momenteel overleg voeren over de voorwaarden. Google kondigde eind vorig jaar aan Fitbit over te willen nemen voor 2,1 miljard dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google herhaalt belofte: data Fitbit niet voor reclames gebruiken

Na de aankondiging van de deal uitten critici hun bezorgdheid, omdat Google, dat al veel informatie over zijn eigen gebruikers heeft, daarmee ook de gezondheidsdata van Fitbit-klanten in handen krijgt.

Google beloofde meermaals de data van de sportgadgets van Fitbit niet te gebruiken voor advertentiedoeleinden. Die belofte was voor Brussel volgens de Financial Times niet voldoende om de zorgen bij Brussel weg te nemen. Ook Amerikaanse toezichthouders doen nog onderzoek naar de Fitbit-overname.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore