Bijna 4 miljard

'Meer dan helft wereldbevolking zit nu op sociale media'

21 juli 2020 13:48 Aangepast: 21 juli 2020 14:33
Beeld © Getty Images

Voor het eerst is meer dan de helft van de hele wereldbevolking op sociale media actief. Het gebruik van social media blijft nog altijd hard doorgroeien.

Dat blijkt uit een onderzoek van DataReportal in opdracht van Hootsuite en We Are Social. Inmiddels zouden 3,96 miljard mensen actief zijn op sociale media. Dat is ongeveer 51 procent van de wereldbevolking.

In het afgelopen jaar zou de hoeveelheid gebruikers van sociale media met ruim 10 procent zijn gegroeid. Dat zijn 376 miljoen mensen die in het afgelopen jaar actief zijn geworden op sites zoals Facebook, Twitter of Instagram.

Bijna allemaal mobiel

Nagenoeg alle gebruikers van die platformen loggen in via een mobiele telefoon: 3,91 miljard van de genoemde 3,96 miljard. De rest gebruikt een ander apparaat zoals een desktop of laptop.

In de meeste landen mogen slechts mensen van 13 jaar of ouder een account op sociale media aanmaken. Reken je jongere kinderen niet mee, dan zou zelfs 65 procent van de wereldbevolking op sociale media zitten.

Veel Amerikanen

In het noorden, zuiden en midden van Amerika zou respectievelijk 82, 84 en 86 procent van de bevolking ouder dan 13 jaar op een sociaal platform zitten. In West-Europa ligt dat percentage met 62 procent een stuk lager, terwijl Noord-Europa 78 procent aantikt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van