Coronapandemie

Google pakt verspreiders nepnieuws coronavirus aan

18 juli 2020 15:34 Aangepast: 18 juli 2020 15:50
Beeld © Getty

Google neemt extra maatregelen tegen adverteerders en websites die nepnieuws, samenzweringstheorieën en andere desinformatie verspreiden over de coronapandemie.

Onder andere beweringen dat het virus een bedrog is, of werd gecreëerd als een biowapen door miljardair Bill Gates worden op alle Google-platformen geweerd, melden Amerikaanse media.

Google verbiedt al advertenties en publicaties met schadelijke beweringen over ziektepreventie en 'wonderbaarlijke genezingen'. Maar ook content die de anti-vaccinatiebeweging bevordert of mensen aanmoedigt om af te zien van behandeling omdat het virus een verzinsel is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook: extra maatregelen tegen desinformatie coronavirus

"Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat gebruikers worden beschermd tegen frauduleuze, gevaarlijke en schadelijke advertenties en content," zei een woordvoerder van Google in een verklaring.

200 miljoen advertenties verwijderd

Hij voegde daar aan toe dat het bedrijf al meer dan 200 miljoen advertenties heeft verwijderd die inspelen op tekorten van medische hulpmiddelen en prijsopdrijving daarvan.

Sites die het beleid herhaaldelijk of ernstig schenden, kunnen helemaal worden uitgesloten van het gebruik van Googles advertentieplatforms.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook ontkracht 'mythes over coronavirus' in nieuw onderdeel

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore