Duitse proef

Intel test zelfrijdende auto's met 130 km/u in Duitsland

17 juli 2020 15:59

Intel-dochterbedrijf Mobileye gaat in Duitsland zijn zelfrijdende auto's testen. Daar mogen de autonome voertuigen met 130 kilometer per uur de weg op.

De test is inmiddels door lokale autoriteiten goedgekeurd, aldus het bedrijf. Mobileye mag in Duitsland zijn autonome voertuigen testen, waarbij gekeken wordt naar zowel de stad als de Autobahn.

Op de snelweg zullen de wagens maximaal 130 kilometer per uur rijden, zonder inmenging van een bestuurder.

Het is voor het eerst dat iemand anders dan een onderdelenfabrikant de technologie achter zelfrijdende auto's in Duitsland mag testen. Bij eerdere tests in het land werd vooral gekeken naar kleine, afgesloten omgevingen en virtuele simulaties. Door de weg op te gaan, hoopt Mobileye een beter praktijkbeeld te krijgen.

Mobileye zal zijn eerste ritten eerst in de buurt van München maken, waarna later naar de rest van Duitsland wordt gekeken. Ook hoopt het bedrijf voor het einde van dit jaar in andere landen de weg op te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk: 'Zelfrijdende Tesla-auto is bijna klaar'

Nederland

In Nederland worden zelfrijdende voertuigen ook al op enkele locaties getest. In Zeeland rijdt bijvoorbeeld een chauffeurloze vrachtwagen op een vaste route.

Vanaf dit najaar zullen ook zelfrijdende bussen in Helmond de weg op gaan. Het is één van de vijf Europese locaties waar een pilot met dit busvervoer zal starten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon en Volvo investeren in zelfrijdende auto's

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van