Gamestreaming

Leger VS schond regels gamestreamdienst Twitch

17 juli 2020 13:55 Aangepast: 17 juli 2020 13:58

Het Amerikaanse leger is door gamestreamdienst Twitch op de vingers getikt. Het gameteam van het leger deelde misleidende links tijdens livestreams.

Dat vertelt een woordvoerder van Twitch aan gamesite Kotaku

Militairen livestreamen op Twitch games namens het leger, om zo potentiële rekruteren te bereiken. Tijdens het spelen praten de militairen met kijkers via de chatbox en beantwoorden ze vragen.

Nepprijsvraag

In diezelfde chat beloofde het leger om ook een luxe gamecontroller weg te geven aan kijkers die op een bijgevoegde link klikten. Maar die link ging naar een pagina waarmee mensen zich kunnen aanmelden voor het leger. Van die beloofde prijs leek daarna geen sprake meer te zijn.

Dat is tegen de regels van Twitch. "Alle promoties op Twitch moeten voldoen aan lokale wetgeving", aldus de woordvoerder. "Deze promotie voldeed niet aan onze voorwaarden en moet daarom worden gewist."

Vragen over oorlogsmisdaden

Het is niet het ene waarvoor het Amerikaanse leger op Twitch onder vuur ligt. De gamende soldaten schorsen spelers uit de chatbox die kritische vragen stellen over oorlogsmisdaden begaan door de Verenigde Staten. 

Volgens belangenorganisaties zoals de ACLU is dat in strijd met de grondwet. Het leger is een overheidsinstantie, die bij kritische vragen niemand de mond zou mogen snoeren. Dat is ook waarom president Trump niemand op Twitter mag blokkeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gamedienst Twitch wil strenger optreden tegen seksuele intimidatie

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore