Racisme

Apple vervangt racistische termen in programmeersoftware

17 juli 2020 11:39 Aangepast: 17 juli 2020 11:42
Beeld © Apple

Apple gaat meerdere racistische termen weghalen uit systemen die door appmakers worden gebruikt. Het gaat onder meer om termen als blacklist, whitelist, master en slave.

Dat belooft de techreus op zijn website. De aanpassingen worden gedaan in de programmeersoftware Xcode, de API's gebruikt door appmakers en in de documentatie voor ontwikkelaars. Ook opensourceprojecten van Apple zelf worden gewijzigd.

Na de aanpassing worden termen als blacklist, whitelist, master en slave niet langer gebruikt, omdat ze ook kunnen refereren naar racisme en slavernij. Ze worden onder andere vervangen door de woorden allowlist, denylist en main.

Github, Chrome en Linux

Daarmee volgt Apple het voorbeeld van meerdere techbedrijven die de afgelopen weken hetzelfde deden. Onder andere ontwikkelaarssite Github, het team achter Google Chrome en de makers van besturingssysteem Linux haalden onlangs vergelijkbare woorden uit hun systemen.

Apple zegt al te zijn begonnen aan de wijzigingen op 22 juni. De termen zouden ook al zijn aangepast in documentatie voor ontwikkelaars die naar de jaarlijkse WWDC-conferentie keken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Linux haalt racistische termen uit besturingssysteem

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van