World Emoji Day

Apple onthult nieuwe emoji: ninja, transgendersymbool en organen

17 juli 2020 10:32 Aangepast: 17 juli 2020 10:45
Het is vandaag 17 juli: World Emoji Day Beeld © worldemojiday.com

Apple heeft een voorproefje gegeven van de nieuwe emoji dit later dit jaar in iOS 14 worden toegevoegd. Tussen het aanbod staan onder andere een ninja, transgendersymbool, piñata en menselijke organen.

Apple deelde de eerste beelden van de nieuwe emoji met Emojipedia om het jaarlijkse World Emoji Day te vieren. Ieder jaar worden er nieuwe emoji toegevoegd aan software-updates voor iPhones en ook Android-telefoons.

Op de afbeeldingen van Apple zijn onder meer emoji te zien van een boemerang, een ninja, een munt, bubbelthee, een hart, longen, en het transgendersymbool. 

Daarnaast voegt Apple emoji toe van een lachend gezicht met een traan, een verstopt gezicht en knuffelende mensen. Maar daarvan heeft het bedrijf nog geen afbeeldingen laten zien. 

Emoji-raad

Het was al enige tijd bekend wat er zoal aan de emojilijst zou worden toegevoegd. De nieuwe toevoegingen worden bepaald door het Unicode Consortium, waar meerdere grote techbedrijven lid van zijn. Vervolgens maakt ieder bedrijf eigen versies van de smileys om in hun eigen software te verwerken.

De afbeeldingen geven een voorproefje op hoe de emoticons er in iOS 14 uit zullen gaan zien. Dezelfde stijl wordt ook gebruikt in Apples besturingssystemen macOS en iPadOS.

September

De nieuwe emoji worden vermoedelijk in september aan Apple-apparaten toegevoegd. Dan brengt Apple doorgaans zijn grote software-updates uit.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore