Instagram Reels

TikTok-concurrent Instagram Reels wordt wereldwijd uitgerold

16 juli 2020 16:15 Aangepast: 16 juli 2020 21:17

Instagram Reels, de TikTok-concurrent van Facebook, zou binnen enkele weken internationaal beschikbaar worden gesteld.

Dat meldt het Amerikaanse CNBC op basis van ingewijden. Facebook bevestigt tegen Techcrunch dat Instagram Reels begin augustus al in de VS van start gaat. Met de nieuwe Instagram-functie zijn korte filmpjes te maken.

Facebook werkt in een paar testlanden al langer aan Instagram Reels, een functie waarmee de concurrentie met de populaire Chinese video-app TikTok aangegaan moet worden.

Binnen nu en een paar weken zou de Reels-functie in Instagram beschikbaar worden gesteld in vijftig landen, meldt CNBC. Het is nog onduidelijk of de optie dan ook in Nederland zal verschijnen. 

15 seconden met liedjes en geluiden

Reels zijn video's van maximaal 15 seconden, die gebruikers van allerlei muzieknummers en geluiden kunnen voorzien. Daarmee is de functie een kopie van wat TikTok op dit moment aanbiedt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Overheid VS neemt binnen enkele weken maatregelen tegen TikTok

TikTok-verbod dreigt in VS

De uitrol van Reels zou op een goed moment komen voor Facebook: de Amerikaanse overheid denkt na over een verbod op TikTok, uit angst dat de Chinese overheid de app voor spionage misbruikt. Facebook zou na zo'n verbod met meteen een alternatief klaar hebben staan.

Het is Facebooks tweede poging om het grote succes van TikTok na te doen, nadat het bedrijf een losse app in een paar landen testte. De techreus staat er om bekend functies van concurrenten te kopiëren. Hetzelfde gebeurde enkele jaren bij Snapchat, waarvan de Stories-optie werd gekopieerd.

TikTok is in totaal al meer dan twee miljard keer gedownload en had in april ruim 800 miljoen actieve gebruikers. Instagram had in april ongeveer een miljard actieve gebruikers.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore