Ga naar de inhoud
Videobellen

Google verandert Gmail voor zakelijke gebruikers in chatdienst

Zoekreus Google gaat de zakelijke variant van maildienst Gmail veranderen in een chatapp, om ook kortere gesprekken met collega's te kunnen voeren.

Dat heeft het bedrijf op zijn blog bekendgemaakt. De veranderingen gaan gelden voor gebruikers van Googles zakelijke G Suite-omgeving.

Google Chat en videobeldienst Meet worden aan Gmail toegevoegd, zodat chat- en videogesprekken rechtstreeks vanaf de mailwebsite gevoerd kunnen worden. Een projectpagina moet het makkelijker maken om dingen gezamenlijk te ordenen.

In de Gmail-app op smartphones verschijnen voortaan vier tabbladen onderin beeld: Mail, Chat, Rooms en Meet. Met de veranderingen zegt Google in te spelen op "de groeiende verwachtingen van thuiswerkers", die vanuit allerlei verschillende apps vragen en opdrachten binnenkrijgen.

Concurrentie met Slack en Zoom

Met de veranderingen wordt G Suite een concurrent voor zakelijke chatdiensten zoals Microsoft Teams en Slack, die ook pogen om gesprekken met collega's zoveel mogelijk te bundelen. Zulke diensten groeien de afgelopen maanden gestaag door het vele thuiswerken tijdens de pandemie.

Door videogesprekken met Meet prominent bij Gmail te tonen, zou Google ook marktaandeel van het snelgroeiende Zoom kunnen afsnoepen. Deze videobelconcurrent groeide door het coronavirus enorm.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl