Ga naar de inhoud
Bitcoin-bende sloeg toe

Twitter nam tijdelijke maatregelen na hacks van grote accounts

Beeld © Getty

Twitter schakelde in de nacht van woensdag op donderdag de mogelijkheid om tweets te versturen voor een deel van de gebruikers urenlang uit als reactie op de hacks van populaire accounts door oplichters.

Twitter meldde dat een deel van de accounts tijdelijk geen berichten konden plaatsen. Het ging vooral om de verified accounts, van bekende personen, bedrijven en organisaties waarvan de identiteit eerder door Twitter is gecontroleerd. Die accounts hebben een vinkje bij hun naam. In de loop van de nacht konden die accounts weer berichten plaatsen.

Ook konden Twitter-gebruikers urenlang geen nieuw wachtwoord aanvragen en waren enkele 'andere profielfuncties' niet beschikbaar.

Twitter reageerde met de tijdelijke maatregelen op de hacks van een reeks accounts van beroemde personen en grote bedrijven.

Volgens Twitter hadden de oplichters 'medewerkers met toegang tot interne systemen' gehackt. Het onderzoek naar de hacks loopt nog. Het bedrijf zegt de toegang tot interne systemen te hebben beperkt.

Bitcoin-bende
Lees ook:
Bitcoin-bende hackt groot aantal belangrijke Twitter-accounts

Bitcoin-oplichters

De Twitter-accounts van onder andere rapper Kanye West, Tesla-ceo Elon Musk, de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, oud-president Obama, Microsoft-oprichter Bill Gates en Amazon-baas Jeff Bezos werden gekaapt door de oplichters

Ook de Twitter-pagina's van Apple en Uber en allerlei grote accounts over cryptomunten werden tijdelijk overgenomen.

Tienduizenden dollars

De oplichters beloofden in de berichten dat gebruikers die bitcoins stuurden naar een bepaald bitcoin-adres een dubbel aantal bitcoins terug zouden krijgen. Op het bitcoin-account dat werd gebruikt kwam al meer dan 100.000 dollar binnen. Hoeveel daarvan afkomstig is van slachtoffers is niet duidelijk.

'Twitter
Lees ook:
'Twitter werkt aan betaalde diensten met abonnementen'
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter