Desinformatie

Facebook ontkracht 'mythes over coronavirus' in nieuw onderdeel

15 juli 2020 23:41 Aangepast: 16 juli 2020 00:01

Facebook voegt een nieuw onderdeel toe aan zijn site en apps. Daarin wil het fabeltjes over corona ontkrachten en de feiten over het virus op een rij zetten.

Facebook neemt opnieuw maatregelen om de verspreiding van desinformatie en nepnieuws over het coronavirus in te dammen. Het sociale netwerk, dat bijna drie miljard gebruikers heeft, meldde woensdagavond te komen met een nieuw onderdeel genaamd 'Feiten over Covid'. Daarmee wil Facebook 'mythes over de pandemie ontkrachten'.

Facebook gebruikt hiervoor informatie van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Als voorbeeld toont Facebook in een tweet informatie over dat 'niet bewezen is dat Hydroxychloroquine het coronavirus geneest, behandelt of voorkomt'.  

Zuckerberg

Facebook-ceo Mark Zuckerberg zal donderdagavond live in gesprek gaan over de coronapandemie en de reactie van de Amerikaanse regering daarop met Anthony Fauci, de directeur van het Amerikaanse instituut voor virusbestrijding.  

Sinds april krijgen mensen die op misleidende informatie over Covid-19 hebben gereageerd, een verwijzing naar een pagina van de WHO met meer informatie.  

Ook verwijderde Facebook al honderdduizenden berichten met desinformatie over Covid-19. "Denk hierbij aan schadelijke claims zoals dat het drinken van bleek je geneest van corona, en theorieën zoals dat jonge mensen immuun zouden zijn voor het virus", aldus het bedrijf eerder dit jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

EU: techreuzen moeten meer inzicht geven in aanpak corona-nepnieuws

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De corona-app: hoe het werkt, en hoe het met je privacy zit

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van