Ga naar de inhoud
Sneller opladen

Nieuwe snellader laadt smartphone op in 20 minuten

De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft een nieuwe snellader onthuld, die een smartphone in twintig minuten volledig kan opladen.

Het nieuwe apparaatje heeft een vermogen van maar liefst 125 watt. Dat is volgens Oppo genoeg om in die korte periode een lege telefoon met 4.000mAh-accu helemaal van stroom te voorzien.

Met een oplaadperiode van vijf minuten zou het toestel al voor 41 procent zijn opgeladen. De lader werkt met alle toestellen die Oppo's eerder geïntroduceerde SuperVOOC- en VOOC-snellaadtechnieken gebruiken.

OnePlus

Daarmee zijn niet alleen de smartphones van Oppo ondersteund: beide VOOC-protocollen zijn ook gelicenseerd door andere smartphonefabrikanten die er gebruik van maken, waaronder bijvoorbeeld OnePlus. 

Met de oplader heeft Oppo zichzelf van de troon gestoten. Tot voorheen was Oppo's oude 65 watt-lader de snelste op de markt. Deze doet er een half uur over om dezelfde smartphone-accu op te laden.

Draadloze oplader

Oppo heeft ook een draadloze oplader met een vermogen van 65 watt gepresenteerd. Ook zijn er compactere laders met een capaciteit van 50 en 110 watt getoond.

Het is nog niet bekend wanneer de laders precies in de winkels liggen en wat ze in Nederland gaan kosten.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl