Apple Silicon

'iPhone 12 krijgt een luxere oplaadkabel'

15 juli 2020 10:34 Aangepast: 15 juli 2020 11:10

Hoewel de iPhone 12 volgens bronnen zonder stroomadapter wordt geleverd, zou hij wel worden voorzien van een luxere oplaadkabel.

Dat blijkt uit foto's gelekt door de doorgaans goed ingevoerde Twitter-gebruiker L0vetodream. De iPhone 12 zou worden geleverd met een Lightning-kabel met USB-C-aansluiting, die daartussen een geweven snoer heeft. Deze is buigzamer en steviger dan een gebruikelijke kabel waardoor de kans op schade ook minder groot is.

Lightning of USB-C

De aanwezig Lightning-aansluiting zou er op wijzen dat Apple die poort nog op de iPhone 12 zou gebruiken. De techreus zou dan nog niet overstappen naar een USB-C-verbinding zoals op de iPad Pro en MacBooks.

Het zou ook voor het eerst zijn dat de oplaadzijde van de kabel bij de iPhone een USB-C-aansluiting heeft. Deze is vermoedelijk voor de nieuwe oplader die Apple volgens geruchten los verkoopt, die toestellen sneller oplaadt.

Drie nieuwe iPhones

De iPhone 12 zal hoogstwaarschijnlijk in september dit jaar worden gepresenteerd. Het toestel krijgt volgens ingewijden drie modellen, waarbij het kleinste exemplaar ongeveer even groot is als de iPhone SE.

De randen van het iPhone 12-scherm zouden worden afgevlakt, met aan de randen van de telefoon een metalen band. Hierdoor zouden de nieuwe telefoons lijken op de oude iPhone 4 en 4S.

Geen oplader in de doos

Onlangs vertelden bronnen dat de iPhone 12 geen adapter in de doos zal hebben. Op die manier zou Apple de kosten willen drukken en de verkoopprijs laag houden. Klanten zouden oude opladers van eerdere telefoons kunnen gebruiken.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van