Vertrouwd design

OnePlus toont ontwerp van nieuwe smartphone

14 juli 2020 18:03 Aangepast: 14 juli 2020 18:05

OnePlus heeft zijn nieuwe middenklasse smartphone OnePlus Nord voor het eerst laten zien. Ook toonde het Chinese merk nieuwe draadloze oordopjes.

OnePlus leidt de volledige onthulling van zijn eerste middenklasser in jaren in met een lange reeks teasers. Het bedrijf licht steeds tipjes van de sluier op. Zo laat OnePlus-directeur Carl Pei dinsdag in gesprek met YouTuber Marques Brownlee de OnePlus Nord zien.

Na verschillende prototypen is OnePlus uitgekomen op een ontwerp dat aansluit bij de nieuwe OnePlus 8 en 8 Pro, met een verticale cameramodule. Bij de Nord zit die niet in het midden achterop, maar in de bovenhoek.

Amoled-scherm

Ook wordt duidelijk dat de Nord een amoled-scherm heeft met een verversingssnelheid van 90Hz. Dat is één van de duurste onderdelen van de telefoon, maar volgens Pei toch een belangrijke afweging.

De telefoon zal waterdicht zijn, maar zonder officiële IP-certificering. Daarmee wordt het toestel volgens Pei 15 dollar duurder. Wel zit er NFC in het toestel, lang een ontbrekende functie op OnePlus-telefoons.

Onlangs lekten de volledige specificaties van de Nord al uit. Zo zou het toestel draaien op een Snapdragon 765-chip met ondersteuning voor 5G.

Draadloze oordoppen

Tijdens het interview draagt Pei opvallende felblauwe draadloze oordoppen. Daar wordt verder niks over gezegd. Volgens een bericht van OnePlus hebben de nieuwe oordoppen een accuduur van 30 uur

De oordopjes gaan OnePlus Buds heten en lijken op bestaande draadloze oordoppen zoals de AirPods, met staafjes die uit het oor steken.

De OnePlus Nord en de nieuwe draadloze oordoppen worden volledig onthuld op 21 juli.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore