Gamestreaming

Google onthult 16 nieuwe games voor streamingdienst Stadia

14 juli 2020 19:01 Aangepast: 14 juli 2020 19:13
De controller van Google Stadia Beeld © Bright

Google heeft 16 nieuwe games gepresenteerd voor zijn streamingdienst Stadia. Sommigen zullen exclusief of als eerste op het platform verschijnen.

De zoekreus toonde de nieuwe spellen tijdens zijn Stadia Connect-presentatie. Veel gamebedrijven tonen in deze periode hun nieuwe spellen. Normaliter gebeurt dat op gamebeurs E3, die door de coronamaatregelen is afgelast.

De volgende games kwamen allemaal aan bod:

Outcasters - Een competitief schietspel gemaakt door Splash Damage, dat eerder games zoals Return to Castle Wolfenstein en de multiplayermodus van Gears of War 4 en 5 maakte. Dit is een exclusieve titel die alleen op Stadia zal verschijnen. 

Orcs Must Die! 3 - een vervolg in een bekende indiegamereeks, waarin spelers vallen moeten bouwen om hordes aan orcs af te wenden. Exclusief voor Stadia en vanaf vanavond gratis speelbaar voor Stadia Pro-abonnees. 

Super Bomberman R Online - Een vervolg in de klassieke Bomberman-gamereeks die met grote hoeveelheden mensen tegelijk gespeeld kan worden. Verschijnt eerst op Stadia en is vanaf deze herfst speelbaar.

One Hand Clapping - Een puzzelspel waarbij je in de microfoon van je gamepad moet zingen om problemen op te lossen. Vanaf vanavond te koop. 

Dead by Daylight - Een survivalhorrorspel dat al eerder voor andere spelcomputers verscheen, maar ook speelbaar wordt op Stadia. De Google-variant heeft speciale functies waarmee kijkers van livestreams kunnen stemmen op favoriete spelers, wat het potje beïnvloedt. Verschijnt in september. 

PlayerUnknown's Battlegrounds seizoen 8 - De nieuwste update van deze Fortnite-concurrent verschijnt op 30 juli ook voor Stadia. 

Hitman en Hitman 2 - Beide sluipspellen maakten hun debuut eerder op spelcomputers en worden ook op Stadia speelbaar. Beide zijn vanaf 1 september verkrijgbaar. 

Hitman 3 - De pas aangekondigde sequel Hitman 3 zal ook voor Stadia verschijnen. Hij staat gepland voor januari 2021, vermoedelijk tegelijk met de spelcomputerversie.

Serious Sam 4 - De Serious Sam-schietspelreeks krijgt een nieuw vervolg dat alleen op Stadia en pc speelbaar zal zijn. Vanaf augustus verkrijgbaar.

Outriders - Coöperatieve shooter van het Japanse Square Enix. Werd eerder voor spelcomputers aangekondigd en is vanaf eind 2020 ook op Stadia te spelen. 

WWE 2K Battlegrounds - Komische variant van Amerikaans showworstelen. Vanaf 18 september beschikbaar. 

PGA TOUR 2K21 - Nieuwste deel in een bekende golfgamereeks. Verschijnt op 21 augustus. 

NBA 2K21 - Nieuwe basketbalgame die vanaf deze herst op Stadia beschikbaar is. 

Hello Neighbor - Horrorspel waarbij je moet inbreken bij je buurman om te doen wat hij in zijn kelder verbergt. Vanaf 20 september verkrijgbaar. 

Hello Neighbor: Hide and Seek - Prequel van bovenstaande game die eind dit jaar beschikbaar is.

Samenwerking met bekende gamestudio's

Google heeft ook samenwerkingen met de gamestudio's Harmonix, Uppercut Games en Supermassive Games aangekondigd. Alle drie werken op het moment aan spellen die exclusief voor Stadia zullen verschijnen. 

Harmonix is bekend van muziekgames waaronder de Rock Band-reeks, waarbij je met plastic gitaren muziek kon naspelen. Uppercut Games maakte het scifispel Epoch. Supermassive Games werd beroemd met Until Dawn, een horrorgame die speelde als een interactieve film.

Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore