Elektrische fietsen

Eerste volledig op maat 3D-geprinte fietsen te koop

14 juli 2020 12:37 Aangepast: 14 juli 2020 12:39
Beeld © Arevo

Superstrata heeft zijn eerste twee fietsen onthuld die volledig op maat uit de 3D-printer komen. De lichte fietsen hebben een frame uit één stuk, afgestemd op het lichaam van de fietser. Er is een gewone en een elektrische versie.

Superstrata is het nieuwe submerk van startup Arevo. Dat bedrijf werkt al een paar jaar aan fietsen met een 3D-geprint frame. Nu zijn er twee modellen voor de verkoop: de reguliere Superstrata Terra en de elektrische Superstrata Ion.

Beide fietsen zijn gemaakt van thermoplastische koolstofvezel, en zowel het frame als de wielen kunnen volledig op maat van de gebruiker worden geprint. Als klanten hun lichaamsafmetingen opsturen, kan Superstrata 500.000 verschillende unieke combinaties maken zodat de fiets bij de klant past.

Zeer licht frame

Het duurt tien uur om een enkel frame te printen, waarbij er geen lijm, verbindingen of naden bestaan. Ook ontbreekt in het opvallende ontwerp van Superstrata de zitbuis.

E-bike haalt 32 km/u

Het resultaat is een zeer licht frame: de Terra weegt afhankelijk van het formaat in totaal 7,5 kilo, de elektrische Ion 11 kilo.

Het elektrische model heeft met zijn 250W-motor een bereik van een kleine 100 kilometer en een topsnelheid van 32 km/u.

In december geleverd

Arevo zegt tegen The Verge dat het weinig tot geen winst verwacht te maken op de fietsen. De eerste productielichting zou vooral bedoeld zijn om de 3D-printtechniek aan de markt te demonstreren.

Beide fietsen zijn via crowdfundingwebsite Indiegogo te bestellen. Het reguliere model is er vanaf 1145 euro, het elektrische model vanaf 1585 euro. De fietsen worden naar verwachting vanaf december geleverd.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van