Gamestreaming

Trump weer welkom op Twitch na schorsing van twee weken

13 juli 2020 21:11 Aangepast: 13 juli 2020 21:14
Beeld © Daniel Benavides, Creative Commons

De Amerikaanse president Donald Trump is weer welkom op gamestreamingdienst Twitch, nadat zijn account voor twee weken was geschorst.

Dat meldt Engadget.

Op Twitch worden vooral streams gedeeld van mensen die games spelen, maar het campagneteam van Trump gebruikt de dienst ook om bijvoorbeeld speeches uit te zenden. In juni maakte hij bij een speech discriminerende opmerkingen over Mexicanen, waarna de streamingsite besloot zijn account op te schorten.

"Het is één uur 's ochtends een een flinke 'hombre' breekt door het raam van een jonge vrouw", zei de president in een video. "Om te doen wat hij maar wil terwijl haar man weg is."

Mexicaanse migranten

Een oude speech uit 2015 werd rond diezelfde periode ook opnieuw uitgezonden op Twitch. Daarin refereerde Trump naar Mexicaanse migranten als verkrachters.

Twitch is slechts één van meerdere techbedrijven die in de afgelopen periode maatregelen nam tegen extreme uitspraken van Trump. Twitter markeerde onlangs meerdere berichten als misleidend op nepnieuws, met daarbij een uitleg waarom.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter waarschuwt weer voor bericht Trump: 'Tweet schendt de regels'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore