Ga naar de inhoud
Retro-console

LEGO-model van Nintendo NES-spelcomputer onthuld

Beeld © LEGO

LEGO en Nintendo breiden hun samenwerking verder uit met een LEGO-replica van de eerste spelcomputer van Nintendo, de NES.

LEGO en Nintendo hebben dinsdag een bouwset gepresenteerd waarmee de eerste spelcomputer van Nintendo op ware grootte nagebouwd kan worden. Maandag lekte het bestaan van de set al uit, maar vandaag heeft LEGO hem officieel onthuld.

De Nintendo Entertainment System-set bestaat uit een LEGO-versie van de NES-spelcomputer, compleet met controller, Super Mario Bros.-cartridge en een ouderwetse beeldbuis-tv met rondom herkenbare details.

Mario kan bestuurd worden

Op het scherm van de tv is Super Mario Bros. Uitgevoerd in LEGO. Mario is te besturen met een zwengeltje aan de zijkant van de LEGO-tv. Een plat Mario-poppetje hangt aan een transparante arm, door te draaien beweegt het level langs Mario.

LEGO Super Mario

LEGO en Nintendo werken al samen: in augustus komen meerdere LEGO Super Mario-sets uit. Met een speciale LEGO-Mario met schermpjes en speakers springen spelers door LEGO-versies van bekende Mario-levels. Als dat speciale Mario-poppetje op de tv uit deze bouwset wordt geplaatst, speelt hij bijpassende muziek en geluiden.

Het LEGO NES-pakket bestaat uit 2646 stukjes, en is vanaf 1 augustus te koop voor 229,99 euro.

Eerste
Lees ook:
Eerste indruk: Lego Super Mario is meer een game dan een bouwpakket
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl