Privacy

Apple: 'Pas op met afdekken webcam van MacBook'

13 juli 2020 12:18 Aangepast: 13 juli 2020 12:20
Beeld © Amazon

Apple waarschuwt gebruikers om MacBooks niet te sluiten met een schuifje over de camera. Ook raadt het bedrijf het afplakken van de camera af.

Veel mensen plakken vanwege privacyzorgen de webcam van hun laptop af met een stukje tape, of gebruiken een opplakbaar schuifje om hun camera makkelijk te kunnen bedekken. Apple raadt gebruikers nu af om hun MacBook te sluiten met zo'n afdekking.

Scherm kan kapot gaan

Het beeldscherm kan volgens Apple beschadigd raken als een MacBook wordt dichtgeklapt terwijl er een afdekking over de camera zit. Gebruikers op forum Reddit melden bijvoorbeeld schermproblemen bij de 16-inch MacBook Pro na het gebruik van een camera-afdekking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Eerste Mac met Apple-chip wordt de 13 inch MacBook Pro'

Te weinig ruimte

Volgens Apple zit er te weinig ruimte tussen het scherm en het toetsenbord om plaats te bieden voor een afdekking. Ook kan het afdekken van de camera de omgevingslichtsensor bedekken, waardoor functies als automatische helderheid en True Tone worden vestoord.

Apple stelt dat het groene indicatielampje naast de camera op de MacBook altijd oplicht als de camera is ingeschakeld. Het is volgens Apple niet mogelijk om de camera te activeren zonder dat dat lampje brandt.

Afplakken

Als gebruikers hun camera van bijvoorbeeld hun werkgever toch moeten afplakken, raadt Apple een afdekking van niet dikker dan vel printerpapier aan: 0,1 millimeter. Ook wordt afdekking afgeraden die plakresten kan achterlaten, zoals tape.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van