Games

Topmensen van gamestudio Ubisoft op straat na aantijgingen wangedrag

12 juli 2020 12:32 Aangepast: 13 juli 2020 09:41

Drie topmensen van de Franse gamestudio Ubisoft staan op straat na aantijgingen over wangedrag en seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht. Serge Hascoët, Yannis Mallat en Cécile Hornet hebben alle drie hun ontslag ingediend bij CEO Yves Guillemot. 

Hascoët was als topman verantwoordelijk voor het ontwikkelproces van alle games binnen Ubisoft. Volgens ingewijden dwong hij personeel om te drinken tot ze er ziek van werden. Wie niet meedeed "was volgens de leidinggevende een homo".

'Seks tot ze het begrijpt'

Ook suggereerde hij dat zijn teamgenoten seks met een vrouwelijke collega's moesten hebben "tot ze begreep wat de bedoeling was." Hij blokkeerde meermaals de liftdeur voor een vrouw, zodat ze niet naar buiten kon gaan.

Guillemot zal tijdelijk de verantwoordelijkheden van Hascoët op zich nemen en het werkproces compleet veranderen. Volgens Bloomberg-journalist Jason Schreier werd lange tijd gedacht dat Hascoët nooit ontslagen kon worden, omdat hij nauwe banden met de CEO had.

Canada en HR

Mallat was de baas van Ubisoft's Canadese studio. Hij werd persoonlijk meerdere malen van wangedrag beschuldigd, waardoor zijn positie binnen het bedrijf onhoudbaar is geworden. Cornet was op haar beurt verantwoordelijk voor de HR-afdeling van Ubisoft in tijden van systematisch wangedrag.

Ubisoft zou op het punt staan een bedrijf in te huren om het HR-proces en interne beleid op de schop te gooien, om verder wangedrag binnen de bedrijfsmuren te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Far Cry 6 uitgelekt: hoofdrol Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore