Ga naar de inhoud
Aanranding

Hoge medewerkers gameontwikkelaar Ubisoft weg na seksueel wangedrag

De meest recente Assassin's Creed-game, Valhalla, die eind 2020 verscheen. Beeld © Ubisoft

Het Franse videogamebedrijf Ubisoft, bekend van spellen als Assassin's Creed en Watch Dogs, heeft vannacht het vertrek aangekondigd van diverse hoge functionarissen. De stap komt nadat diverse leidinggevenden van het softwarebedrijf eerder waren beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie.

Onder anderen de nummer twee van het bedrijf en het hoofd personeelszaken gaan weg. De vertrekken 'volgen op een grondige evaluatie die het bedrijf heeft uitgevoerd als reactie op beschuldigingen van wangedrag en ongepast gedrag', staat in het persbericht. Zo wil het bedrijf 'grote veranderingen in de bedrijfscultuur doorvoeren'.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe Assassin's Creed Valhalla draait om Vikingen

De nummer twee van het bedrijf, Serge Hascoët, heeft ervoor gekozen met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen. Deze rol zal worden overgenomen door Yves Guillemot, ceo van Ubisoft.

Ook de directeur van de Canadese vestiging van het bedrijf, Yannis Mallat, trad af. "De recente aantijgingen die in Canada aan het licht zijn gekomen tegen meerdere werknemers, maken het hem (Mallat) onmogelijk zijn positie te behouden."

'Niet acceptabel'

Het bedrijf kondigde op 26 juni aan dat het beschuldigingen van geweld en intimidatie door leidinggevenden in verschillende landen zou onderzoeken. "Ubisoft heeft zijn werknemers geen veilige en inclusieve werkomgeving kunnen garanderen", betreurde Guillemot.

Ubisoft
Lees ook:
Ubisoft klaagt Nederlandse jongen aan voor serveraanvallen

"Het is niet acceptabel. Alle giftige gedragingen staan ​​haaks op de waarden waarmee ik nooit een compromis heb gesloten en waarmee ik geen compromis zal sluiten", zei hij.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl