Aanranding

Hoge medewerkers gameontwikkelaar Ubisoft weg na seksueel wangedrag

12 juli 2020 07:54
Beeld uit de nieuwe game Assassin's Creed Valhalla van Ubisoft, die eind dit jaar uitkomt. Beeld © Ubisoft

Het Franse videogamebedrijf Ubisoft, bekend van spellen als Assassin's Creed en Watch Dogs, heeft vannacht het vertrek aangekondigd van diverse hoge functionarissen. De stap komt nadat diverse leidinggevenden van het softwarebedrijf eerder waren beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie.

Onder anderen de nummer twee van het bedrijf en het hoofd personeelszaken gaan weg. De vertrekken 'volgen op een grondige evaluatie die het bedrijf heeft uitgevoerd als reactie op beschuldigingen van wangedrag en ongepast gedrag', staat in het persbericht. Zo wil het bedrijf 'grote veranderingen in de bedrijfscultuur doorvoeren'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe Assassin's Creed Valhalla draait om Vikingen

De nummer twee van het bedrijf, Serge Hascoët, heeft ervoor gekozen met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen. Deze rol zal worden overgenomen door Yves Guillemot, ceo van Ubisoft.

Ook de directeur van de Canadese vestiging van het bedrijf, Yannis Mallat, trad af. "De recente aantijgingen die in Canada aan het licht zijn gekomen tegen meerdere werknemers, maken het hem (Mallat) onmogelijk zijn positie te behouden."

'Niet acceptabel'

Het bedrijf kondigde op 26 juni aan dat het beschuldigingen van geweld en intimidatie door leidinggevenden in verschillende landen zou onderzoeken. "Ubisoft heeft zijn werknemers geen veilige en inclusieve werkomgeving kunnen garanderen", betreurde Guillemot.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ubisoft klaagt Nederlandse jongen aan voor serveraanvallen

"Het is niet acceptabel. Alle giftige gedragingen staan ​​haaks op de waarden waarmee ik nooit een compromis heb gesloten en waarmee ik geen compromis zal sluiten", zei hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van