China

Amazon verstuurde 'per abuis' oproep verwijderen TikTok

10 juli 2020 23:58 Aangepast: 11 juli 2020 00:23
Beeld © Bright

De oproep van Amazon aan medewerkers om de app TikTok van telefoons te verwijderen, is volgens het bedrijf per ongeluk verstuurd.

Dat laat de webwinkelgigant weten na berichten over een mogelijk verbod op populaire Chinese video-app onder zijn personeel.

"De e-mail van vanochtend aan enkele van onze werknemers is per abuis verzonden. Ons beleid ten aanzien van TikTok is niet gewijzigd", meldt het bedrijf.

Amerikaanse media meldden eerder op basis van een interne memo dat Amazon werknemers had opgedragen TikTok van hun smartphones te verwijderen. In de mededeling stond dat er zorgen over de veiligheid van de app waren.

"We nemen gebruikersbeveiliging zeer serieus", meldde een woordvoerder van TikTok in een reactie. "Amazon heeft geen contact met ons opgenomen voor ze deze mail verstuurden en we snappen de zorgen niet. We zouden graag een dialoog aangaan."

Chinese overheid

TikTok ligt al langer onder vuur wegens zijn Chinese aard. Critici vrezen dat de app gebruikt zal worden om namens de Chinese overheid te spioneren.

TikTok is in korte tijd één van de populairste sociale netwerken ter wereld geworden. In de app delen gebruikers korte video's. Facebook test op het moment een TikTok-kloon als functie in Instagram.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van