Apple Glasses

'Apple start met proefproductie van lenzen voor AR-bril'

10 juli 2020 20:43 Aangepast: 13 juli 2020 09:44
Beeld © iDropNews/Martin Hajek

De proefproductie van lenzen voor Apples eerste augmentedrealitybril zou van start zijn gegaan.

Dat vertellen ingewijden aan The Information. Met de lenzen zou Apple op termijn zijn uiteindelijk bril willen maken, die digitale objecten bovenop de echte wereld toont.

De lenzen zijn volgens de bronnen semi-transparant en iets dikker dan gewone brillenzen. Apple zou al sinds 2018 met Chinese productiepartners werken om de lenzen te maken en zou nu een punt hebben bereikt waarop de eerste productietests kunnen starten.

De huidige productiefase staat bekend als een Engineering Validation Test. Daarbij maakt Apple in één keer duizenden lenzen, om te zien of ze op grote schaal gefabriceerd kunnen worden.

Complex

Het productieproces blijkt complex te zijn. De lenzen bestaan uit meerdere ultradunne lagen die van verschillende materialen gemaakt worden. Terwijl die op elkaar worden geplaatst kunnen er bellen en krassen ontstaan.

Het is niet duidelijk voor welk apparaat de lenzen precies zijn bedoeld. Volgens eerdere geruchten werkt Apple aan meerdere headsets voor augmented en virtual reality. In 2022 zou het eerste model verschijnen, waarna een dunnere variant in 2023 in de winkels moet liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'AR-bril van Apple heet Apple Glass en kost 499 dollar'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore