Ga naar de inhoud
Tablets (privé)

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

De Galaxy Tab S6 Lite is de beste Android-tegenhanger van de reguliere iPad: betaalbaar, snel en een fraai scherm met dunne randen.

De Galaxy Tab S6 Lite steekt de reguliere iPad behoorlijk naar de kroon. Apple is met zijn goedkoopste tablet marktleider, maar de reguliere iPad is inmiddels ook een beetje saai. De meest flitsende functies bewaart Apple voor zijn duurdere tablets, Samsung heeft ze ook in deze Galaxy Tab S6 Lite gestopt.

Het 10,4-inch lcd-scherm van de Tab S6 Lite heeft een resolutie van 2000x1200 pixels. Met een 5:3-beeldverhouding is het scherm vrij lang. In rechtopstaande modus is dat bij het lezen van lange teksten minder prettig dan bij een iPad, voor het kijken van films en series is deze verhouding dan weer superieur.

De Tab S6 Lite draait op een Exynos 9611-chip van Samsung, een chip die snel genoeg is voor alle taken waar je een tablet als deze voor koopt: internetten, wat spelletjes, lezen, het kijken van films en series. En tekenen, want de Tab S6 Lite wordt geleverd met de S Pen, waarmee ook makkelijk notities op het scherm zijn te maken.

Ook prettig: de 64 GB opslagruimte kan met een microSD-kaart worden uitgebreid, zeker geen standaardfunctie bij tablets. De accu biedt met een capaciteit van 7040 mAh genoeg stroom voor tot 13 uur video's kijken. Ook voelt de aluminium behuizing van de Tab S6 Lite prettig en degelijk aan.

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite kost circa 350 euro. Ter vergelijk: de iPad is verkrijgbaar vanaf 389 euro.

Pluspunten:

  • Fijn scherm
  • Meegeleverde S Pen
  • Uitstekende batterij
  • Prima prestaties

Minpunten:

  • Niet het felste scherm
  • Geen vingerafdrukscanner

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.