Ga naar de inhoud
Apple Silicon

'Eerste Mac met Apple-chip wordt de 13 inch MacBook Pro'

Apple zou volgend jaar herontworpen versies van de MacBook Pro uitbrengen, met schermen van 14 en 16 inch en zijn eigen chips. De huidige 13 inch MacBook Pro zou als eerste de nieuwe Apple-chips krijgen.

Eind dit jaar zal de eerste MacBook met de nieuwe eigen Apple-chip de 13,3 inch MacBook Pro zijn, zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. De analist voorspelde dat model ook al voordat Apple bekendmaakte inderdaad zijn eigen chips in Macs te gaan stoppen. De nieuwe Apple-chips vervangen de processoren van Intel.

Mogelijk goedkoper

De MacBook Pro 13,3 inch met Apple-chip krijgt hetzelfde uiterlijk als het huidige model met Intel-processor, denkt de analist. Kuo verwacht dat Apple dit najaar of in het voorjaar van 2021 ook met een nieuwe MacBook Air met eigen chip komt.

Omdat Apple zijn chips zelf maakt, verwacht Kuo dat de prijzen van de MacBook Air verder zullen dalen.

Apple
Lees ook:
Apple ondersteunt Thunderbolt ook op Macs met eigen chip

Nieuw ontwerp MacBook Pro

Ook zou Apple in 2021 komen met opnieuw ontworpen MacBook Pro-modellen met 14 en 16 inch-schermen. Apple biedt de MacBook Pro nu met de schermformaten 13,3 en 16 inch. Dat 16-inch model volgde eind 2019 de 15-inch MacBook Pro op. De twee apparaten zijn qua uiterlijk en formaat vrijwel identiek, alleen biedt het 16-inch model door dunnere schermranden een groter beeldoppervlak.

Binnen twee jaar wil Apple zijn volledige Mac-aanbod hebben voorzien van de eigen chips. Naast MacBooks verkoopt Apple ook die soorten desktopcomputers: de Mac mini, de iMac en de Mac Pro.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl