Smart home

Nederlandse Google Assistent doet nu meerdere taken na één opdracht

10 juli 2020 11:22
Beeld © Google

Google Assistent krijgt de functie Routines in het Nederlands. Gebruikers kunnen dan met één commando een reeks handelingen in gang zetten. De functie wordt de komende dagen uitgerold in Nederland.

Met Routines in Google Assistent kunnen gebruikers kiezen uit bestaande recepten of zelf een reeks gebeurtenissen aan een spraakcommando koppelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bedienen van smart home-gadgets: met het commando 'goedemorgen' gaat het licht aan, wordt de thermostaat of airco ingeschakeld, gaat er muziek spelen en springt het koffiezetapparaat aan.

Routines in het Nederlands is volgens Google één van de meest verzochte Assistent-functies onder Nederlandse gebruikers. De functie wordt de komende dagen uitgerold naar slimme speakers met Google Assistent, en de Assistent op Android en iOS.

Kant-en-klaar of zelfgemaakt

In de instellingen van Google Assistent kunnen gebruikers kant-en-klare routines vinden, of hun eigen routines vormgeven. Die Routines kunnen ook bestaan uit handelingen op bijvoorbeeld alleen de telefoon van de gebruiker. Google Assistent kan met één commando bijvoorbeeld de route naar huis plannen, podcasts beginnen af te spelen en een bericht naar een partner sturen dat de gebruiker naar huis komt.

De Routines-functie is sinds 2018 al in het Engels beschikbaar. iOS-gebruikers kunnen met Siri Opdrachten ook al sinds 2018 een soortgelijke reeks opdrachten aan één knop of spraakcommando verbinden.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van