Groei na dip

PC-markt profiteert van thuiswerken: meer computers verkocht

10 juli 2020 10:43
Beeld © Bright

De pc-markt zag in het afgelopen kwartaal weer wat herstel, met een groei van tussen de 2,8 en 11,8 procent, na een dip door de corona-uitbraak.

De pc-markt zat na jaren van dalende cijfers in 2019 weer in de lift. Door de coronacrisis daalden de verkopen in het eerste kwartaal van dit jaar echter weer, maar in het tweede kwartaal is opnieuw een stijgende lijn te zien. Dat concluderen de marktanalisten van Gartner en IDC.

Gartner schat dat het wereldwijd aantal verscheepte pc's in het tweede kwartaal van dit jaar groeit met 2,8 procent, goed voor 64,8 miljoen pc's.

De top vijf bestaat volgens Gartner opeenvolgend uit Lenovo, HP, Dell, Apple en Acer. Gartner spreekt van een kortetermijngroei, vooral gestuwd door thuiswerkers.

Toekomst blijft onduidelijk

ICD meent dat het aantal verscheepte pc's in het tweede kwartaal met 11,2 procent groeide, goed voor 72,3 miljoen pc's. De top vijf bij IDC bestaat opeenvolgend uit HP, Lenovo, Dell, Apple en Acer, vrijwel hetzelfde als bij Gartner.

Vooral de vraag naar laptops groeide volgens IDC in het tweede kwartaal boven verwachting door het thuiswerken en thuisonderwijs. "Het valt nog te bezien of deze vraag en dit hoge gebruiksniveau aanhouden tijdens een recessie en in de post-COVID-wereld, aangezien de budgetten krimpen terwijl scholen en werkplekken weer opengaan", aldus IDC.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van