Games

Sony onthult ontwerp van PlayStation 5-speldoosjes

09 juli 2020 20:52 Aangepast: 09 juli 2020 21:24

Sony heeft laten zien hoe de verpakkingen van games op de PlayStation 5 er uit gaan zien.

De doosjes zijn net als bij de PlayStation 4-variant gemaakt van blauw plastic. Bij de PlayStation 5 is de kleur iets donkerder gemaakt, zodat hij nauwer aansluit bij de blauwe verlichting op de gameconsole.

De blauwe strips aan de voor- en zijkant van de doosjes zijn ingewisseld voor witte strepen, waarin met zwarte tekens de merknaam 'PS5' staat. De grootte hiervan lijkt identiek aan de PlayStation 4-merklabels.

Dezelfde kenmerken

Door de hoofdkenmerken van de doosjes gelijk te houden, passen de games goed in de kast naast eerdere PlayStation 4-titels. Dat is bij deze console van groot belang, gezien de PlayStation 5 titels van beide generaties kan afspelen.

Overigens zal niet iedereen de nieuwe gamedoosjes in huis gaan halen. Sony komt ook met een goedkope variant van de PS5 zonder schijfstation, die alleen gedownloade spellen kan afspelen.

PlayStation 5

De PlayStation 5 moet eind dit jaar in de winkels liggen. De spelcomputer belooft snelle laadtijden door een ingebouwde SSD en superieure graphics. Zo maakt hij gebruik van ray-tracing om hyperrealistische lichteffecten te tonen.

Het Nederlandse Guerrilla Games werkt aan een vervolg van Horizon Zero Dawn voor de PlayStation 5. Deze titel zal pas in 2021 in de winkels liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit weten we al over de PlayStation 5

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore