Nieuwe Google Nest-speaker

Google bevestigt komst nieuwe slimme speaker

10 juli 2020 10:52 Aangepast: 10 juli 2020 11:14

Google heeft bevestigd dat het binnenkort een nieuwe Nest-speaker uitbrengt. De speaker is al te zien op foto's.

De beelden van de nieuwe Google-speaker verschenen eerst op de website van een Japanse toezichthouder, die het apparaat voor verkoop moet goedkeuren. Later bevestigde Google de komst van de nieuwe Nest-luidspreker.

Het nieuwe apparaat ziet er uit als de huidige Home Mini en Nest Mini, maar is een slag groter. Een lineaal op de foto's laat een maat van 22 bij 13 centimeter zien. Dat maakt hem ook groter dan de gewone Google Home-luidspreker die de zoekreus verkoopt.

Concurreren met Sonos One

Volgens recente geruchten zal deze nieuwe luidspreker moeten concurreren met onder andere de Sonos One. Nieuwe, grotere drivers moeten de geluidskwaliteit aanzienlijk beter maken dan bij de andere speakers die Google in Nederland verkoopt.

Gezien Google de luidspreker heeft laten keuren bij toezichthouders, duurt het vermoedelijk niet lang tot hij formeel zal worden gepresenteerd. Dan zal ook blijken of hij in Nederland verkocht zal worden. Dat gebeurt niet bij alle speakers van het bedrijf: de grote speaker Google Home Max werd hier nooit officieel verkocht.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van