'Kinderachtig en onrealistisch'

'Niet terugsturen iMacs naar MediaMarkt is belachelijk en kinderachtig'

09 juli 2020 18:26 Aangepast: 09 juli 2020 18:44

De Consumentenbond vindt het "kinderachtig en moreel verkeerd" dat enkele klanten van de MediaMarkt de iMacs die ze door een fout voor een paar euro konden kopen, weigeren terug te geven.

"Deze mensen weten best dat ze fout zitten. Kom op, geef die computers terug en doe niet zo vervelend. Jullie hebben het recht niet", zegt woordvoerder Gerard Spierenburg van de Consumentenbond tegen het AD.

Door een fout op de website van MediaMarkt konden klanten vorige week voor een paar euro een Apple iMac kopen van zo’n 2000 euro. De computers werden ook bezorgd, maar de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen óf flink bijbetalen.

Een aantal klanten weigert dat te doen, omdat ze vinden dat de koop tot stand is gekomen omdat de apparaten zijn geleverd.

'Onrealistisch'

"Het gaat hier overduidelijk om een vergissing van MediaMarkt", stelt Spierenburg. "De klanten hadden kunnen weten dat op de website een kommaatje verkeerd heeft gestaan. Het is compleet onrealistisch en belachelijk om te denken dat een peperdure computer voor een paar euro verkocht wordt."

Als het andersom zou zijn en klanten hadden duizend keer te veel betaald in plaats van te weinig, dan zouden ze deze redenering ook niet volgen, zegt hij. "Onze boodschap aan de klanten is dan ook: breng die producten netjes terug en probeer er alsnog uit te komen met MediaMarkt. Dat is tenminste netjes."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nemo kocht drie iMacs voor nog geen 7 euro, Media Markt eist ze terug

Aantal op twee handen te tellen

MediaMarkt liet weten dat het aantal iMacs dat met de foute prijs is verkocht op twee handen te tellen is.

"Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers. Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn", aldus een woordvoerder.

In 2017 won Leen Bakker een rechtszaak over bedden die door een fout op zijn website voor 24 euro waren verkocht, terwijl ze normaal gesproken 319 euro kostten. De rechter vond dat de consumenten er niet vanuit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Foutje bij Media Markt: iMacs van 2000 euro geleverd voor een paar euro

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van