Series streamen

Netflix krijgt eigen manager voor producties uit Benelux

09 juli 2020 17:43 Aangepast: 09 juli 2020 17:43
Beeld © Getty Images

Netflix krijgt een speciale manager die zich gaat richten op het aankopen en co-produceren van unieke content voor de Benelux.

De aanstelling past bij het voornemen van Netflix om de komende jaren meer Nederlandse en Belgische content te gaan maken. 

Janey van Ierland, vooral bekend als manager van acteurs als Carice van Houten en Marwan Kenzari, gaat de positie per augustus bekleden. Van Ierland gaat werken vanuit het Europese hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam.

Nederlandse en Belgische producties

De streamingdienst kondigde recent een flink aantal nieuwe Nederlandse en Belgische producties aan, zoals het nieuwe seizoen van Undercover, de nieuwe serie Dirty Lines over de Nederlandse sekslijnen in de jaren tachtig en de Belgische serie Grond van regisseurs Adil & Bilall. Regisseur Shady El-Hamus (De Libi) werkt bovendien aan de eerste, nog titelloze Nederlandse Netflix-film.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scifi-game Cyberpunk 2077 krijgt ook animatieserie op Netflix

Janey van Ierland (1977) studeerde film- en televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte in verschillende takken van de Nederlandse entertainmentindustrie, zoals marketing, distributie en productie.

Van Ierland richtte in 2008 haar eigen agentschap Nummer 19 op. Hiermee vertegenwoordigde zij zowel in Nederland als het buitenland acteurs en regisseurs als Van Houten, Kenzari en Halina Reijn.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore