Snelle aansluiting

Apple ondersteunt Thunderbolt ook op Macs met eigen chip

09 juli 2020 15:53

Toekomstige Macs zonder Intel-processor maar met de eigen Apple-chip zullen ondersteuning blijven bieden voor de snelle Thunderbolt-aansluiting.

"Meer dan tien jaar geleden werkte Apple samen met Intel om Thunderbolt te ontwerpen en te ontwikkelen, en tegenwoordig genieten onze klanten van de snelheid en flexibiliteit die het elke Mac biedt", zegt Apple in een verklaring tegenover The Verge. "We blijven ons inzetten voor de toekomst van Thunderbolt en zullen het ondersteunen op Macs met Apple Silicon."

Thunderbolt is een veelzijdige aansluiting voor alles van beeldschermen tot opslagapparaten. Tot nu toe zit de aansluiting vrijwel alleen op apparaten met een Intel-chip. De iPad Pro heeft wel een usb-c-aansluiting met dezelfde vorm als Thunderbolt 3, maar ondersteunt geen Thunderbolt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontwikkel-Mac met Apple-chip getest: sneller dan Surface Pro X

Eerste Mac zonder Intel eind dit jaar

Apple brengt eind dit jaar zijn eerste Mac-computer met Apple-chip uit. De afgelopen vijftien jaar gebruikte Apple chips van Intel in zijn computers, maar het bedrijf zou ontevreden zijn geworden over de chipmaker. iPhones en iPads gebruiken al jaren ARM-chips die Apple zelf ontwerpt.

Ontwikkelaars hebben nu al de beschikking over een Mac mini waar de Apple A12Z-chip van de meest recente iPad Pro in zit. Die testmachine heeft echter nog geen Thunderbolt-aansluiting.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore