Social media

'Twitter werkt aan betaalde diensten met abonnementen'

08 juli 2020 21:07 Aangepast: 08 juli 2020 21:08
Beeld © Unsplash

Twitter werkt achter de schermen aan een platform op abonnementsbasis. Daarbij zouden gebruikers moeten betalen voor bepaalde diensten.

Het abonnementsplan heeft de codenaam Gryphon, zo blijkt uit een lijst met vacatures.

Twitter onthulde verder weinig details over het nieuwe platform. Wel zegt het bedrijf dat bij de ontwikkeling wordt samengewerkt met de teams van Payments en Twitter.com.

Twitter overweegt mogelijk ook dat gebruikers gaan betalen voor de content van bepaalde personen, zoals mogelijk is bij platforms als Twitch en Patreon. 

Te afhankelijk van advertenties

Twitter is al langer op zoek naar mogelijkheden om minder afhankelijk te worden van inkomsten uit advertenties. Die zijn nu goed voor meer dan 80 procent van de omzet. Door de coronacrisis haken steeds meer adverteerders af, wat de inkomsten van de onderneming duidelijk raakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter test met functie voor audiotweets

In het slotkwartaal van 2019 lagen advertentie-inkomsten 12 procent boven het niveau van een jaar eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar lag deze nagenoeg gelijk aan de eerste maanden van 2019.

Beleggers op Wall Street konden het nieuws wel waarderen. Het aandeel Twitter noteerde in de middaghandel bijna 7 procent hoger. Het mogelijke Amerikaanse verbod op video-app TikTok, waar door de regering-Trump naar wordt gekeken, speelt daarbij ook een rol.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter test functie die retweeten zonder lezen ontmoedigt

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van