Journaaltje spelen

Deze app maakt van je videogesprek een nieuwsshow

08 juli 2020 17:06
Beeld © Mmhmm

De startup met de opvallende naam Mmhmm maakt een app waarmee de achtergrond van videobeldiensten als Zoom en Google Meet kan worden veranderd, en kan worden omgetoverd tot een soort nieuwsuitzendingen

Thuiswerken blijft nog wel even de standaard, en videobeldiensten als Zoom en Google Meet blijven daarom een belangrijk hulpmiddel. Er bestaan al apps die het mogelijk maken de saaie achtergrond van een witte muur omtoveren tot iets anders, de startup Mmhmm gaat nu een stap verder.

Ondanks de vreemde naam heeft Mmhmm al 4,5 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Het bedrijf maakt een app waarbij niet alleen de achtergrond veranderd kan worden, maar waarbij gebruikers ook een onderwerpveld naast hun hoofd kunnen projecteren.

Journaaltje spelen

Met Mmhmm kunnen gebruikers zelf in beeld blijven en naast hun hoofd plaatjes tonen van het onderwerp waar ze over praten, een beetje zoals bij een nieuwsuitzending. Presentaties kunnen ook vooraf worden opgenomen, waarbij kijkers makkelijk kunnen doorspoelen en kunnen inzoomen op afbeeldingen.

Mmhmm is volgens de makers interessant voor onder meer verkoopmedewerkers en YouTubers, maar ook voor doorsnee gebruikers die hun videogesprekken leuker willen maken. De app is nu op uitnodiging beschikbaar voor de Mac, een Windows-versie wordt in de komende maanden verwacht.

Met volle mond

Het bedrijf is opgericht door voormalig-ceo Phil Libin van notitie-app Evernote. De naam moet volgens Libin makkelijk met volle mond uitgesproken kunnen worden.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore