Videostreaming

Streamingdienst Amazon Prime Video krijgt gebruikersprofielen

07 juli 2020 19:34 Aangepast: 08 juli 2020 01:04
Beeld © Getty

Amazon-streamingdienst Prime Video laat abonnees voortaan meerdere gebruikersprofielen maken.

De nieuwe optie wordt op het moment beschikbaar gesteld. Het kan even duren tot alle abonnees toegang krijgen. De gebruikersprofielen lijken ook meteen in Nederland te werken: Amazon heeft de klantenservicepagina over de toevoeging al naar het Nederlands vertaald.

Binnen de profielen kunnen gebruikers hun gekeken films en series bijhouden, zodat iedereen een persoonlijke kijklijst heeft. Tot op heden moesten meerdere gebruikers van één account dezelfde kijklijst gebruiken.

Iedere Prime Video-klant kan maximaal zes gebruikersprofielen maken. Daarbij kan worden gekozen voor de standaardoptie, of profielen speciaal voor kinderen. Hierop zijn alleen kinderfilms en -series te bekijken.

3 euro per maand

De functie is al jarenlang in gebruik bij concurrerende streamingdiensten zoals Netflix, maar was jarenlang niet bij Amazon beschikbaar. In maart bleek al dat Amazon de optie aan het testen was.

Prime Video wordt al langere tijd in Nederland aangeboden. Met de introductie van Amazon.nl is de abonnementsprijs voor de dienst verlaagd naar 3 euro per maand.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van