Tech

RIVM: Infectieradar in september weer online

07 juli 2020 18:41 Aangepast: 07 juli 2020 18:50

De coronawebsite van overheidsinstituut RIVM gaat waarschijnlijk in september weer in de lucht.

Op de site Infectieradar kunnen mensen doorgeven of ze klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting. In september moet een nieuwe versie van die Infectieradar klaar zijn, zegt een woordvoerder na een bericht van de NOS. "In het najaar steken verkoudheidsvirussen weer de kop op."

Offline na datalek

De Infectieradar was begin juni offline gehaald na een datalek. Het was mogelijk om de ingevulde vragenlijsten van anderen te zien door iets te veranderen in de adresbalk. Een beveiligingsdeskundige ontdekte dat en waarschuwde de NOS. Behalve die twee personen heeft niemand anders gegevens ingezien, zegt het RIVM.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ministerie gaat samenwerken met Belastingdienst voor corona-app

Vragenlijst

De Infectieradar werd op 17 maart gelanceerd. De deelnemers vullen elke week een vragenlijst in, waarin ze aangeven of ze bijvoorbeeld koorts hebben, niezen en hoesten. Toen de site uit de lucht werd gehaald, deden ongeveer 60.000 mensen mee.

Wie zich niet heeft afgemeld, kan automatisch meedoen aan de nieuwe versie. Op termijn wil het RIVM dat er 100.000 mensen meedoen aan de Infectieradar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

België krijgt corona-app in september

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van