Verkoeling

Nooit meer zweten: Sony verkoopt shirt met 'ingebouwde airco'

07 juli 2020 14:59 Aangepast: 07 juli 2020 15:00
Beeld © Sony

Sony heeft een apparaatje op de markt gebracht dat je verkoeling moet bieden tijdens een hittegolf. De gadget stop je in een shirt en verkoelt de bovenkant van je rug.

Sony kondigde de 'draagbare airco' vorig jaar al aan, maar heeft de Reon Pocket nu echt op de markt gebracht. Het systeem bestaat behalve het apparaatje uit een speciaal shirt met een zakje aan de achterkant, en een app om de gewenste temperatuur in te stellen.

De Sony Reon Pocket werkt met een zogeheten Peltier-element. Door een stroompje te sturen door het element wordt aan de ene kant warmte opgenomen en aan de andere kant weer afgegeven. Zo'n element hang je achterin het shirt en maakt contact met de huid. Het shirt kan je onder een overhemd dragen.

Temperatuur instellen 

Via de app kun je dan de gewenste temperatuur instellen. Volgens Sony kan het apparaatje zo'n 13 graden Celsius koeler worden. De gadget komt ook in de winter van pas voor koukleumen, want het werkt ook omgekeerd. Het apparaatje kan je dan opwarmen. 

Ruim 2 uur

De Reon Pocket werkt zo'n 2,5 uur op een volle accu. Het apparaat is via usb-c op te laden en maakt via bluetooth verbinding met de app. Hij kan ook automatisch de temperatuur aan de omgeving aanpassen.

De Reon Pocket is voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar en kost, inclusief shirt, zo'n 125 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarschuwing voor gevaarlijke mobiele airco

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van