Twee uur winst

Google test energiezuinige variant webbrowser Chrome

06 juli 2020 21:08 Aangepast: 06 juli 2020 21:15
Sundar Pichai is de baas van Google. Beeld © Getty

Zoekreus Google test op het moment een energiezuinige versie van zijn webbrowser Chrome.

In een testupdate van Chrome 86 zit een nieuwe batterijbesparende functie verstopt, aldus Windows Central. Deze zorgt ervoor dat gebruikers tot twee uur extra accuduur hebben.

Daarmee pakt Google een veelgehoord kritiekpunt aan. De browser van het bedrijf verbruikt vooral op laptops relatief veel stroom, waardoor de algehele gebruikstijd significant verkort.

Inactieve tabbladen

De bespaarmodus zorgt ervoor dat tabbladen in de achtergrond slechts eens per minuut zich op Javascript mogen beroepen. Hierdoor vergen ongebruikte browsertabbladen minder stroom. Het betekent echter ook dat websites soms minder goed in de achtergrond werken.

Google testte de functie intern in een browser met 36 open tabbladen, die gemiddeld twee uur extra accutijd erbij kreeg. De hoeveelheid accubesparing hangt deels af van wat er in het actieve tabblad openstaat.

64-bits

De testversie is op het moment voor laptops, desktops en smartphones beschikbaar. In deze zelfde update zit ook ondersteuning voor 64-bits-chips op smartphones, waardoor de app soepeler op moderne apparaten moet draaien.

Het is niet duidelijk wanneer Google de update voor gewone gebruikers beschikbaar zal stellen.

Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore