Project xCloud

Microsoft maakt gamecontroller speciaal voor smartphonestreaming

06 juli 2020 20:01 Aangepast: 06 juli 2020 20:08

Microsoft verkoopt binnenkort een kleinere versie van zijn Xbox-gamecontroller om te gebruiken met streamingdienst xCloud.

De controller zal vanaf 21 september worden verkocht voor 45 dollar, omgerekend ongeveer 40 euro. Hij wordt samen met accessoiremaker 8bitdo gemaakt. 

Het apparaatje lijkt op een moderne variant van de oude Super Nintendo-controller, maar dan met het ontwerp van de huidige Xbox-variant. Ook heeft hij twee analoge sticks en vier schouderknoppen naast de gebruikelijke richtingsknop en actietoetsen.

De controller is gemaakt om goed met de xCloud-app op Android-telefoons te werken. Daarmee kunnen gebruikers van gamestreamingdienst xCloud spellen vanuit een datacenter streamen, zodat ze geen krachtige console nodig hebben.

Speciale app

Een bijbehorende app laat gebruikers ook de instellingen van de gamepad aanpassen. Zo kunnen functies van knoppen en de gevoeligheid van de pookjes en trekkers worden aangepast.

8bitdo kwam in het verleden al eens onder vuur te liggen om het ontwerp van zijn gamepads, dat iets te veel zou lijken op de designs van Nintendo. Het bedrijf heeft de ontwerpen van moderne gamepads daarom van andere kleuren voorzien.

Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore