'Intimidatie'

Ontwikkelaar game The Last of Us 2 veroordeelt bedreigingen

06 juli 2020 17:45 Aangepast: 06 juli 2020 18:19
Beeld © Naughty Dog

Naughty Dog, de ontwikkelaar van de hitgame The Last of Us 2, veroordeelt de bedreigingen die makers van het spel de afgelopen tijd hebben ontvangen.

De game-ontwikkelaar stelt een kritische discussie welkom te heten. "Maar we veroordelen elke vorm van intimidatie of bedreiging richting ons team en onze cast", aldus Naughty Dog.

Onder meer stemactrice Laura Bailey heeft meerdere bedreigingen ontvangen, die ze op Twitter deelt. Bailey vertolkt een belangrijk personage in de game. Blijkbaar nemen spelers de actrice het handelen van haar fictieve personage kwalijk, en dreigen met vergelding.

Game groot verkoopsucces

Neil Druckmann, de regisseur van de game, deelde op Twitter een reeks van de homofobe, transfobe en antisemitische berichten. "Dit is helaas de prijs die je betaalt als je populaire entertainment maakt die tegen conventies ingaat", aldus Druckmann.

Eerder lekte een groot deel van de verhaallijn van The Last of Us 2 al uit. Een kleine maar vocale groep spelers kon zich niet vinden in het verhaal en de aanwezigheid van LBHT-personages, en probeerde het spel te boycotten en zwart te maken.

Zonder resultaat: The Last of Us 2 verbrak in zijn openingsweekend met ruime afstand het record van snelst verkopende PlayStation 4-game.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Games emanciperen: populair spel krijgt lesbisch hoofdpersonage

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van