Vinger op scherm

Bizarre wedstrijd 'vinger op scherm' stopt: winnaars hielden het 70 uur vol

06 juli 2020 16:14 Aangepast: 06 juli 2020 17:49
Beeld © MSCHF

De beroemde YouTuber 'MrBeast' hield met een speciale app een opmerkelijke wedstrijd: wie het langst zijn of haar vinger op het scherm van een telefoon kon houden. Na 70 uur werd de wedstrijd gestaakt en wonnen de vier overgebleven personen elk een grote geldprijs.

Finger on the App was een eenmalig mobiel spel ontworpen met één winnaar in gedachten, die de hoofdprijs van 25.000 dollar zou krijgen. Het iPhone-spel was de afgelopen week alleen in de VS te downloaden.

De regels waren simpel: op 30 juni ging het spel van start, moesten alle deelnemers de app openen en hun vinger op het scherm houden. Om op valsspelen te controleren, moesten spelers zo nu en dan hun vinger naar een ander deel van het scherm schuiven. Na het maken van drie fouten of bij het loslaten van het scherm, was de speler af.

Van 1 miljoen naar 4 spelers

De wedstrijd begon met ruim 1 miljoen spelers, maar na drie dagen vond de organisator, de bekende YouTuber MrBeast, het wel genoeg. De vier overgebleven spelers werden allemaal als winnaar uitgeroepen: ze krijgen elk 20.000 dollar.

Kunstvingers

MrBeast was ook blij dat een robot het spel niet had gewonnen. Sommige spelers probeerden het spel met gemotoriseerde kunstvingers te foppen, om zo de hoofdprijs te kunnen winnen.

Ook zijn er spelers die geld hebben gekregen om vroegtijdig af te haken, om het spel zo tot een einde te brengen. De meest gelukkige verliezers kregen daar tot 10.000 dollar voor.

Het geld in de prijzenpot komt van de startup MSCHF, een bedrijf dat geld verdient met het verkopen van vreemde producten met een beperkte oplage.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore