Foutje

LinkedIn en Reddit stoppen met stiekem kopiëren klembord iOS

06 juli 2020 14:59 Aangepast: 06 juli 2020 15:03
Archieffoto

Na TikTok stoppen ook de apps van LinkedIn en Reddit met het kopiëren van het klembord van iOS-gebruikers.

Dat beloven LinkedIn en Reddit tegenover respectievelijk The Verge en ZDNet. Vorige week bleek dat een reeks iOS-apps ongemerkt het klembord van de gebruikers inspecteert en kopieert. 

Dat kwam aan het licht door de eerste bètaversie van iOS 14, waarin gebruikers meer privacy-waarschuwingen krijgen. iOS 14 geeft bij tal van apps een paar keer per seconde de melding dat het klembord wordt gekopieerd.

Geen spionage maar foutje

Net als TikTok zeggen LinkedIn en Reddit dat het uitlezen van het klembord geen manier was om gebruikers stiekem te bespioneren. In beide gevallen ging werd de inhoud van het klembord niet naar de servers van de bedrijven verstuurd of door de app opgeslagen.

Bij Reddit gaat het om een functie waarbij de app op het klembord van de gebruiker zoekt naar een Reddit-url. Is die aanwezig, dan vraagt de app of de gebruiker direct naar die pagina wil gaan. LinkedIn vergelijkt wat gebruikers typen met wat op hun klembord staat.

Reddit brengt op 14 juli een update voor zijn iOS-app uit waarmee het kopieergedrag wordt uitgeschakeld. Ook de app van LinkedIn krijgt een update, er is nog niet precies bekend wanneer.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore