Smartphones

Google stopt met verkoop Pixel 3a-telefoon

02 juli 2020 14:25 Aangepast: 02 juli 2020 14:30

Google gaat zijn goedkopere Pixel 3a-telefoon niet langer verkopen. Een opvolger staat volgens geruchten al langere tijd op de planning, maar is door complicaties vermoedelijk uitgesteld.

"De Google Store heeft alle exemplaren verkocht, waarmee de verkoop van de Pixel 3A is afgerond", vertelt een woordvoerder aan The Verge. "Wie nog een exemplaar wil hebben, kan terecht bij partners die nog voorraad hebben."

De Pixel 3a was Googles goedkopere tegenhanger van de Pixel 3. De techreus werkt volgens geruchten al langere tijd aan de Pixel 4a, die hetzelfde moet worden voor de huidige Pixel 4. 

Uitstel na uitstel

De nieuwe telefoon stond volgens ingewijden gepland om in mei te worden gepresenteerd, maar dit zou later zijn uitgesteld naar juni. Die maand ging ook zonder onthulling door Google voorbij. 

Inmiddels zou de telefoon zijn uitgesteld naar het najaar, waarin Google normaliter zijn vlaggenschip presenteert. Dat zou dit jaar de Pixel 5 zijn. Officieel heeft de techgigant nog niks bekendgemaakt. 

Coronavirus

De vertragingen zijn vermoedelijk te wijten aan het coronavirus. Veel fabrieken in China liepen door complicaties niet op volle kracht. Bovendien moest Google zijn jaarlijkse Google IO-presentatie door het virus noodgedwongen annuleren. 

Pixel-telefoons worden officieel niet in Nederland door Google verkocht, maar webwinkels importeren vaak modellen.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van