Chatten

Populaire Chatapp Discord richt zich voortaan ook op niet-gamers

01 juli 2020 10:06 Aangepast: 01 juli 2020 10:10

De chatapp Discord richt zich voortaan niet alleen meer op gamers. Op die manier hoopt de ontwikkelaar om bijvoorbeeld ook scholen, bedrijven en andere privégebruikers aan te spreken.

Discord begon in 2015 als een chatapp om te gebruiken tijdens het gamen. Gebruikers maken losse groepen, waarin ze meerdere kanalen voor tekst- en audiogesprekken kunnen maken. Inmiddels is de app uitgegroeid tot een veelgebruikte dienst met 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Hoewel de app zich in eerste instantie op gamers richtte, merkt CEO Jason Citron in een blogpost op dat veel meer soorten mensen hem gebruiken. Daarom wordt de app nu aangeprezen als een bredere dienst. "De manier waarop we over Discord communiceerden stuurde een verkeerd signaal, wat het voor sommigen lastig maakte om mensen aan boord te krijgen."

De oude gamegerichte slogan wordt nu ingewisseld door "Your place to talk" en het maken van een nieuw account is versimpeld. Videogesprekken gebruiken nu de servers van het bedrijf, waardoor ze stabieler moeten zijn.

Slack en WhatsApp

Daarmee gaat de chatapp concurreren met diensten zoals Slack en Microsoft Teams, die groepen op vergelijkbare wijze meerdere kanalen laten maken om in te chatten. Maar ook diensten zoals WhatsApp zijn een concurrent, nu Discord zich ook richt op de gemiddelde chatter.

Toch is één onderdeel van de app nog niet aangepast: het icoon. Dat is nog steeds een kleine gamecontroller.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore