Tech

'Makers nieuwe Harry Potter-game onthutst door uitspraken schrijfster Rowling'

29 juni 2020 16:58 Aangepast: 29 juni 2020 17:39
Beeld © Warner Brothers

Al jaren gaan er geruchten over de komst van een grote nieuwe Harry Potter-game. Die game zou inmiddels vergevorderd zijn, de ontwikkelaars zijn ondertussen onthutst over de uitspraken van schrijfster J.K. Rowling.

In 2018 lekten er al beelden uit van een vermeende nieuwe game in het Potter-universum. Die game is inderdaad in ontwikkeling, meldt Bloomberg, en gelekte video is authentiek.

Spelers zouden in de game toverschool Hogwarts en de omgeving vrij kunnen verkennen. De game zou eind volgend jaar verschijnen voor onder meer de PlayStation 5 en Xbox Series X. Het spel wordt gemaakt door Avalanche Software, een studio die in 2017 dor Warner Bros. werd overgenomen.

Schrijfster J.K. Rowling zou “zeer weinig directe betrokkenheid” bij de game hebben. Toch zitten de recente uitspraken van Rowling de ontwikkelaars van de game dwars, schrijft Bloomberg. Ze zouden ook bezorgd zijn dat de ophef de anticipatie van de game in de weg staat.

Transfobe uitspraken Rolwing

Rowling ligt onder vuur vanwege uitspraken over transvrouwen. Volgens de schrijfster zijn vrouwen die als man geboren zijn geen echte vrouwen. Rowling beweert na kritiek niet transfoob te zijn, maar neemt haar uitspraken niet terug.

De drie hoofdrolspelers van de Harry Potter-films, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, hebben alledrie al afstand genomen van de uitspraken van Rowling. Ook keren collega-schrijvers de Potter-bedenkster de rug toe.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore