Autonoom rijden

Amazon en Volvo investeren in zelfrijdende auto's

26 juni 2020 16:21 Aangepast: 26 juni 2020 16:35
Een testauto van Zoox

Amazon en Volvo hebben afzonderlijk van elkaar nieuwe investeringen in zelfrijdende auto's bekendgemaakt. Amazon koopt de ontwikkelaar van zelfrijdende technologie Zoox, terwijl Volvo een deal sloot met Google-zusterbedrijf Waymo.

Met de overname van Zoox zet Amazon mogelijk in op een eigen taxidienst. Zoox werkt aan een autonoom sturende elektrische auto die specifiek is bedoeld voor taxidiensten.

Ook zou Amazon de kosten voor het bezorgen van onlineaankopen omlaag willen brengen met behulp van de technologie van Zoox.

Welk bedrag de webwinkelgigant voor Zoox neertelt, is niet bekendgemaakt. Verschillende media, waaronder The Financial Times, spreken van een overnamebedrag van meer dan 1 miljard euro. Zoox werd in 2014 opgericht en heeft zo'n duizend werknemers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Amazon wil startup met techniek voor zelfrijdende auto's kopen'

Volvo en Waymo

De Zweedse autofabrikant Volvo maakte donderdag bekend te gaan samenwerken met Google-zusterbedrijf Waymo aan zelfrijdende, elektrische auto’s. Die moeten als autonome taxi's worden ingezet.

Volvo ontwerpt en produceert de voertuigen, Waymo richt zich op de technologie, zoals software, camera’s en sensoren. Wanneer de zelfrijdende Volvo-taxi’s klaar moeten zijn, is nog niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mercedes-Benz werkt met Nvidia aan zelfrijdende auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google-zusterbedrijf stuurt zelfrijdende auto's weer de weg op

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore