Microsoft Stores

Microsoft sluit zijn fysieke winkels voorgoed

26 juni 2020 16:11 Aangepast: 26 juni 2020 16:41

Microsoft sluit zijn ruim tachtig fysieke winkels permanent. De filialen stonden vooral in de VS.

De Microsoft Stores waren sinds maart gesloten wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus, waarna verkoopmedewerkers klanten online hielpen. Microsoft wil nu op diezelfde voet verdergaan, maakte het vrijdag bekend.

Verkoopmedewerkers van Microsoft zullen voortaan vanuit kantoren van het bedrijf contact met klanten onderhouden, wat uitsluitend via de digitale weg gebeurt. Behalve om verkoopactiviteiten, gaat het bijvoorbeeld ook om hulp bij vragen en cursussen.

De overstap naar volledige onlineverkoop valt samen met een verschuiving in het productaanbod van Microsoft, dat steeds meer uit puur digitale producten bestaat.

Vier van Microsofts winkellocaties worden opnieuw ingericht als 'ervaringscentra', die niet langer producten verkopen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Microsoft Teams laat gebruikers tussen zakelijk en privé wisselen

Microsoft houdt rekening met een kostenpost van 450 miljoen dollar wegens de sluiting van de 'bakstenen' winkels. Het gaat daarbij vooral om afschrijvingen op de vestigingen.

Tegelijkertijd blijft Microsoft investeren in zijn webshops, die naast de Microsoft-site bestaan uit onlinewinkels voor de spelcomputer Xbox en besturingssystemen van Windows. Samen bereiken die webshops volgens Microsoft 1,2 miljard mensen in 190 landen.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore