Apple Silicon

'iPhone 12-onthulling toch weer gepland voor september'

25 juni 2020 19:35 Aangepast: 25 juni 2020 19:42

Apple zou zijn nieuwe iPhone 12-toestellen dit jaar toch in september presenteren.

Dat denken analisten van marktbureau Wedbush, aldus 9to5Mac. Volgens eerdere geruchten zou de iPhone dit jaar worden uitgesteld door productieproblemen tijdens de coronacrisis, waardoor hij voor het eerst in jaren niet in september zou verschijnen.

Volgens Wedbush is er geen reden tot zorg, omdat de problemen zijn verholpen: "de productietak begint eerder dan verwacht te normaliseren op indrukwekkende wijze", leest een rapport. "Hierdoor kunnen Cook en co. hun 5G-toestellen op het gebruikelijke moment in midden of eind september presenteren."

Volgens geruchten zal Apple het ontwerp van de iPhone bij het nieuwe model fors onder handen nemen. Het scherm krijgt ditmaal geen afgeronde hoeken en om de zijkanten zit een metalen band, vergelijkbaar met de iPhone 4.

Kleinere iPhone 12

Ook zou Apple drie exemplaren presenteren, waaronder een kleiner model met 5,4 inch-scherm. Door het ontbreken van de schermranden moet die compacter zijn dan de huidige iPhone SE.

De iPhone 12 zou ook Apples eerste toestellenreeks worden die het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt. Hierdoor kunnen ze hogere mobiele snelheden halen bij providers die dan 5G aanbieden. In Nederland doet Vodafone dit al.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van