Na boycot

Gamedienst Twitch wil strenger optreden tegen seksuele intimidatie

25 juni 2020 15:44 Aangepast: 25 juni 2020 15:44
Beeld © Daniel Benavides, Creative Commons

Gamestreamingdienst Twitch belooft meer te gaan doen om seksuele intimidatie via zijn platform tegen te gaan.

Twitch zegt meerdere gebruikers permanent in de ban te hebben gedaan vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het gameplatform, dat onderdeel is van Amazon, reageerde daarmee op een boycot van 24 uur door gamestreamers en bezoekers. 

Ze vroegen daarmee meer aandacht voor de bestrijding van seksuele intimidatie en racisme. De gamestreamingdienst doet volgens hen te weinig om deze zaken aan te pakken. Gamers protesteerden met de boycot ook tegen de manier waarop vrouwen worden behandeld in de game-industrie. De klachten variëren van seksistische reacties tot beschuldigingen van aanranding of verkrachting binnen en buiten de gamebedrijven.

Reactie Twitch

Twitch kwam na het online protest met een statement. Daarin zegt het beschuldigingen van seksuele intimidatie erg serieus te nemen en accounts van dit soort gebruikers actief op te sporen."We zullen meteen beginnen met het permanent verwijderen van sommige gebruikers."

Twitch zegt met de politie samen te werken om geloofwaardige beschuldigingen te onderzoeken. "In sommige gevallen zullen we de zaak moeten melden aan de autoriteiten, die meer middelen hebben om een grondig onderzoek te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Microsoft stopt met Mixer: Twitch-concurrent is geflopt

Aanstootgevende gebruikersnamen

Twitch zegt ook zijn beleid en regels over hatelijk gedrag en intimidatie opnieuw tegen het licht te houden.

Het bedrijf wil verder aanstootgevende gebruikersnamen sneller herkennen. Ook voert het verbeteringen door in de systemen voor het automatisch modereren van reacties en de lijsten met verboden woorden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook start nieuwe game-app als concurrent voor Twitch

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van